2011-10-06

Höstmys...

Hm, klurade lite på mitt tidigare inlägg och kom fram till att jag kanske inte såg på världen från den ljusa sidan. Som ett försök att gottgöra detta kommer här tre idéer på vad man kan göra en regnig tråkig dag som denna för att ljusa upp livet lite.

Kryp upp i fåtöljen och mys med Mia Skäringers underbara succéshow: Dyngkåt och hur helig som helst (eller läs boken)
Trotsa regnet, på med stövlarna och gå till Droppen och lämna blod. Alla är urgulliga mot dig, du känner att du gör en insats för mänskligheten och du får både fika och en gåva :)

Baka bullar (eller köp gifflar, sjukt underskattade - kan särskilt rekommendera nya kardemummavarianten), drick thé och bara mys!

Raindrops keep falling on my head

När jag för något år sedan ombord ett krigsfartyg i Adenviken blev tillfrågad vad jag saknade mest med Sverige, så svarade jag Jonathan, och därefter hösten. Och i en bildpresentation hem till Sverige skickades just detta budskap, att Johanna hos saknar hösten mest av allt...

Nu, ett år senare och något visare, förstår jag inte alls vad jag längtade efter. Jonathan, som är i Afrika (
läs mer om hans äventyr) längtar jag fortfarande otroligt mycket efter. Men, när regndropparna faller tunga utanför fönstret dag efter dag, det är ruggigt grått och mörkt dygnet runt och kalla höstvindar viner, då undrar jag vad jag längtade till? Någon illusion av en fantasiskt färgsprakande solig höst, med svampplockning och långa promenader kanske. Men i ärlighetens namn? Har hösten någonsin varit sådan, mer än några stackars dagar om året.

Försökte skapa lite höstkänsla i min blogg; bara för sakens skull, så det blir en fin höst någonstans.