2012-01-08

Hemma bra, men borta bäst!

Det tog inte många sekunder efter att jag mötts av kalla vintervindar efter att ha stigit av planet i Europa som verkligheten ramlade över mig. Det kanske mest underbara med att vara på andra sidan jorden, isolerad, är att alla "måsten" som hänger över en till vardags plötsligt försvinner.

Lika plötsligt som de försvann och ersattes av ljumma vindar och solvarma stränder, var de tillbaka, som en iskall vägg tornar dem upp sig och "att göra listan" känns redan oändlig (och blir bara längre ju mer jag börjar återupptäcka vardagen). Missförstå mig rätt, jag älskar min vardag och mitt liv; men just nu är mitt liv hemma inte helt. En väsentlig del av mig och mitt liv, min fästman (låter inte alls gammaldags) blev kvar i Afrika. Detta faktum, skär som en kniv genom mitt redan sargade hjärta; som är så trött på avsked, trött på att längta, trött på att sakna.

Vi skall slå rekord (i tid ifrån varandra), och jag tvekar inte en sekund på att vi kommer lyckas. Jag har två helt fantastiska veckor med mig i mitt allt för tunga bagage (fick bära 3 kg skor i handbagaget pga. av detta faktum) som kommer bära mig länge, länge... Men, ett är då säkert: Underbart är kort, alldeles för kort!

(Bilder kommer, jag lovar, det står bara inte högst upp på att göra listan)