2008-11-03

Höstkänslor

Kanske är hösten den skönaste tiden på året? Åtminstone den mest kravlösa för min del. Veckorna går sin gilla gång, med småtrevliga avbrott at födelsedagar och sammankomster. Mitt liv har de senaste månaderna mest kretsat kring livet ombord på militärfartyget HMS Grundsund där jag är baserad fram till början av december månad.

När hösten började var det 100 dagar kvar och måttbandet som hänger vid min binge nådde nästan golvet. Nu, två månader senare, är måttbandet 1/3 så långt och muck börjar närma sig. Alla som har gjort lumpen känner nog igen känslan av att det är lite magiskt när den väl närmar sig. Jag har under hösten hunnit med att fira 1 år i Konungens tjänst, och jag måste allt tillstå att det har varit ett mycket spännande år där jag upplevt riktigt mycket.

Min kära Farmor fyllde 80 år, så då var det klackskor och vacker klänning som gällde vid familjebjudningen. Själv har man blivit ett år äldre, och något visare (intalar jag mig själv åtminstone). Annars har hösten varit lugn, mest sådär småmysig som den skall vara, med någon konsert/biofilm, massa fikastunder, löparrundor och promenader bland höstlöven.

Häromnatten kom första rimfrosten och julskyltningen börjar i affärerna - försöker de ta hösten ifrån mig?? Jag har ju en hel månad kvar i lumpen, med lediga helger som jag tänkt tillbringa med filmbox, thé och raggsockar... Och då blir det nog inte bättre, inte i min värld.