2014-04-20

Stockholm i mitt hjärta

Efter en del jobb och en lugn helg på landet satte vi kurs mot Stockholm. Tågets förstaklassbiljetter råkade vara lika prisvärda (läs:dyra) som andra klass så vi lyxade till det på vägen upp... Kaffe, brownie och kvällsmat på tåget.

Väl uppe blåste vi upp luftmadrassen i Syrrans lägenhet. Kommer sörja den dagen de flyttar ned för gott. Jag har liksom vant mig vid att ha en övernattningslägenhet i Stockholm.

Helgen bjöd på en hel del shopping, besökte mood-gallerian och en märkesoutlet utanför stan. Planen var att komma hem med någon kitschig inredningspryl från Zara home eller Leilas general store.  Resultatet blev några nya koppar från Bruka, en läcker müsliburk från Villeroy & Boch, men i övrigt kläder från Peak performance och Houdini samt skor från Vagabond till mig och Jonathan. Så nu får vi ut och leva friluftsliv på riktigt när vi är kittade från topp till tå...

Helgen var också en orgie i god mat. Vi åt på Vigårda, en fräschare hamburgerkedja, tillsammans med underbara Charlotte, samt Gardens, en cafékedja med växthuskänsla och grymt god lunch. Den obligatoriska sillunchen intogs på påskafton efter ännu en förnedrande squashförlust mot Storasyster och på kvällen åt vi trerätters Påskmiddag med chevre, rödbetor, lax, myntasås och vårt livs första sufflé med smak av rabarber till dessert. Yummie!

Dessutom hann vi med kaffe både på café och i gröngräset vid Drottningholm... SJ lyckades t.o.m. med konststycket att vara i tid både till och från Stockholm. Imponerande!

Nu blir det sallad och sockerfritt i en vecka för att komma på banan efter allt osunt leverne de sista veckorna...