2014-04-06

En helg utöver det vanliga...

Vi hade en riktig lyxhelg! Den började på fredag em då jag checkade in oss på hotell 11, en vällagrad bröllopspresent från Jonathans syster med sambo.

Jonathan fick jobba över så jag unnade mig en löptur längs Norra älvstranden i vårsolen. Underbart! Efter en snabbdusch mötte jag upp honom, vi köpte en tapastallrik som vi delade på rummet tillsammans med ett glas rött. En kvällspromenad längs älven följdes av en timme i takpoolen medan mörkret föll och stadsljusen började tändas... Vi avslutade kvällen med en fantastiskt god tvårätters på hotellets restaurang, där utsikten var minst lika läcker som maten. Romantiskt!
Morgonen efter njöt vi av att turista i vår egen stad på "fel sida älven"... Vi kom fram till att vi nog aldrig givit den delen av Göteborg den uppmärksamhet den förtjänar. Kändes så härligt att bara strosa längs vattnet bland nybyggda hus med rejält tilltagna balkonger. Efter en promenad, lite poolbad och en frukostbuffe chillade vi på rummet en stund och tog sedan Älvsnabben till stan.

Vi fick några timmar hemma innan vi tog oss till Rondo för en trerätters middag följd av musikalen "Rock of ages". Per Andersson skruvade till showen så långt han förmådde och stjärnorna storspelade och levererade fantastisk underhållning. Magiskt! Kommer bli svårt att få med Jonathan på någon glättig glittrig musikal på operan i närtid.

Helgen avslutades med en lugn söndagsförmiddag hemma, ett välbehövligt gymbesök och söndagsmiddag hos Jonathans föräldrar.

Morgonstund....

04.10 vaknar för tredje gången denna natt och tittar på klockan på mobilen bara för att inse att det inte är dags att gå upp riktigt ännu.

04.45 min och Jonathans mobil skränar igång i otakt. Ger honom en mittinattenhejdå-puss och tumlar sedan ur sängen

04.55 knäpper kappan ackompanjerad av regnets tunga trummande utanför fönstren.

05.10 hinner precis med morgonens första buss mot stan efter en powerwalk till närmaste knutpunkt. Dagens första kaffe.

05.30 dagens andra kaffe i väntan på tåget mot Uddevalla, frukost och morgontidning...

06.20 tröttheten kryper närmre. Är okristligt att tvingas gå upp före 05.00. Utanför tågfönstret är det mörkt och grått och regnigt. Suck!