2010-03-01

Tunisien

Sverige på vintern är kallt och mörkt...

Bästa medicinen; att åka till varmare breddgrader. Jag lyckades med lite tur och tack vare en fantastisk kollega som tog lite jour för mig, få till en sådan.

Tillsammans med en av mina bästa vänner Annelie och hennes Viktor åkte vi på nyårsdagen. Och så skönt, att landa i vårvärme; trots att det var mitt i natten... En vecka utan minsta tanke på varken mössa och vantar eller is och snö.

Tunisien bjöd på ett 5-stjärnigt hotell (där stjärnorna kan diskuteras med tanke på utr. kvalitet). Som svensk anser man kanske inte att trasiga tennis-rack, otrevlig receptionspersonal och ett gym med sönderrostade, eltejpade maskiner, hör hemma. Men, vi klagade inte!

Mycket lugn och ro; god mat, glass och långa strandpromenader. Dessutom gjorde jag och Jonathan en utflykt till Sahara, där vi red på dromedarer (som uppenbarligen inte gillade oss; min dreglade ner Jonathan och en annan sparkade till mig). Vi unnade oss också ett riktigt Hammam; där vi blev rejält ångade och renskrubbade; samt fick en underbar massage. Sista kvällen kröp vi upp i en soffa och rökte vattenpipa - vilket kändes väldigt exotiskt.

Ett är säkert - en vecka med sol och vårvärme gör underverk för både kropp och själ!