2009-05-20

Sydafrika

Våren har spenderats långt från det kalla Norden, i Sydafrika närmare bestämt...

Den generösa militären beslutade ge mig ett rejält muckbidrag på närmare 40 000 och när man är ung och dum (som jag är) sparar man inte en sådan summa, utan sätter sprätt på pengarna. Målet var att förbättra min engelska och planen var Brighton, tills Jonathan fick en syl i vädret och frågade varför jag inte kunde åka till en mer spännande plats. Sagt och gjort, det blev drömresemålet Sydafrika, och jag ångrade mig in en sekund!

Vilket fantastiskt land, jag kom att älska det direkt! Solen sken, stränderna var vita och bergen var magnifika. Dessutom kunde man som "vanlig svensk" leva som en kung. Första åtta veckorna läste jag engelska. Min lärare John var en skön karaktär, som sa shit och fuck i åtminstone varannan mening. När studierna var avklarade och examinationen skriven (som jag fick högst betyg på!!) reste jag och Jonathan tillsammans i 2 månader. Vi gjorde alla galna grejer vi alltid drömt om; jag paddlade i soluppgången, red i solnedgången, seglade hobie cat, åkte fyrhjuling i öknen (Namibia), sandboardade, hoppade fallskärm, dök med sälar - ja det var minst sagt häftigt!

Störst utmaning bjöd dock vårt vad på. Jonathan, som är extremt fågelrädd, bemästrade sin rädsla och red på en struts. Och jag, som är höjdrädd, hoppade bungee jump. Läskigt, men häftigt! Och så såg vi djur; Afrikanska jackass pingviner, elefanter, bufflar, lejon, antiloper, zebror, apor, flodhästar, noshörningar, giraffer, krokodiler och geparder.
(Läs mer om strapatserna på Resdagboken: http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=108307)

Men, som alltid! Borta bra - men hemma bäst!