2007-04-16

The streets of London...

Impulsiv som jag är, köpte jag för någon månad sedan en snorbillig biljett till London. Varför? Jo, för att hälsa på min älskade vän Charlotte som arbetar som aupair där under våren…

Min långa resa började i fredags då jag med hjälp av tåg, bil och mera tåg tog mig till Lund. Där tillbringade jag natten hemma hos min klasskompis Annelies underbara familj. De välkomnade mig med öppna armar och pysslade om mig riktigt ordentligt. Tack för er stora gästfrihet! Tidigt nästa morgon lämnade de av mig vid Lunds station där jag tog flygbussen till Sturup. Några timmar senare landade jag på Stansted. Min mobiltelefon, som operatören lovat skulle fungera, var stendöd, så jag bad en kort bön och satte mig på tåget in till Liverpool Street. Väl framme hörde jag "Johanna" skrikas högt över halva stationen och hamnade i Charlottes omfamning...

Efter lite lunch, samt en öl på äkta brittisk pub var det dags för det obligatoriska musikalbesöket. Vi hamnade på Cabaret, en ojämn föreställning, som lyfte i andra akten och inte lämnade mig oberörd - tvärtom! Därefter promenerade vi genom China Town till Covent Gardens där vi tog en kaffe med Charlottes pappa och njöt av det fantastiska folkmyllret. Tillbaka i Soho hamnade jag och Charlotte på en mysig restaurang där vi åt århundradets godaste pizza på en uteservering. Därefter tog vi tåget ut till Woking där jag somnade sött i Charlottes sköna extrasäng.

Morgonen efter åt vi en enorm frukost och begav oss sedan till British Airways London Eye, det stora pariserhjul som byggdes vid millennieskiftet. Vi bestämde oss för att ta en tur och någon timma senare fann vi oss själva överblickandes stora delar av London från hög höjd. Läckert! Tillsammans med Cissi, en annan svensk aupair, åkte vi ut till Camden Market - en sjudande marknad där i princip allt finns. Vi strosade runt och bara insöp den härliga atmosfären och hamnade så småningom vid strandkanten med varsin stor låda Kinamat. Efter en obligatorisk runda med fönstershopping på Oxford Street, tog vi en äkta ”Londonbuss” till Hyde Park där vi låg och pratade i eftermiddagssolen. På vägen hem ramlade vi in på Starbucks och kröp upp i de sköna fåtöljerna med varsin kopp.

Sista dagen var vi ute i Woking tillsammans med Charlottes söta familj. Familjens dotter Shivana, hade en vän på besök, så de underhöll sig själva rätt väl. Frukosten, bestående av hembakade scones, avnjöts i ett par timmar i familjens trädgård. Ett litet parkbesök och en badmintonturnering senare närmade sig matklockan middagsdags. Det bjöds på en storslagen familjemiddag, med en buffé lämplig för ett helt kompani. Så mycket god mat har jag inte ätit på länge! Fick också prova årets första engelska jordgubbar och lyxiga chokladpraliner?!

Sent på kvällen åkte jag tillbaka till flygplatsen där jag tillbringade natten (inga tillräckligt tidiga kommunikationer från Woking fanns). Efter en kopp kaffe slumrade jag till i caféets fåtölj, men väcktes då de skulle städa. Då försökte jag istället, som de flesta andra, få en blund i ögonen liggandes på det kalla golvet med ryggsäcken som huvudkudde – smått oskönt!

Vid femtiden var jag incheckad och igenom säkerhetskontrollerna. En sista kopp Starbuckskaffe och en smörgås senare sade jag adjö till London, för den här gången.

TACK Charlotte för att du tog emot mig med öppna armar och krama om hela din underbara familj från mig!