2014-01-10

Bra dagar och dåliga dagar

Ibland kan jag ha lite svårt att acceptera att livet inte är en rak motorväg av lycka och framgång och välbefinnande. Att det inte alltid går bra på alla livets områden och att vilja och ambition inte löser alla svårigheter.

Började jobba i onsdags och fick en dålig start med motgångar som jag inte var förbredd på och kroppen svarade direkt med huvudvärk, orolig mage och stress. Jag har ju världens bästa jobb tänkte jag i mitt stilla sinne och, ja det har jag ju fortfarande. Det är dock inte synonymt med att jag är bäst på det jag gör eller att jag alltid har medvind och solsken när jag jobbar.  Men motgångar brukar ju göra en starkare, håller tummarna för det.

Nu sitter jag på tåget mot Göteborg igen.  Laddar inför morgondagens spontana skidsemester i Sälen med finaste Ullis. Som jag längtar. Behöver nog komma bort från alla tankar, krav och måsten som jag lagt på mig själv både på jobbet och hemma.. och som jag längtar efter skidåkning och stugmys!

I övrigt går min sockerfria utmaning över förväntan. Inget jättesug, börjar nästan (bara nästan) tro på klyschan att frukt är godis. Ett fusktillfälle blev det när Elin bjöd på hemmagjord rabarberpaj i söndags, och den lilla biten var helt fantastisk. Tror faktiskt att jag uppskattar det söta mer då jag inte äter det jämt och ständigt... Känns inte ens jobbigt att tacka nej till en kaka till kaffet längre. Tror mycket handlar om att verkligen ha bestämt sig! 

/Johanna ☆