2014-06-24

Midsommar, sol och semesterfeeling

Det är märkligt hur snabbt dagarna swishar förbi när man är ledig. Timmarna flyter ihop, mobilen är undanstoppad och väder och vind styr dagens utformning.

Semestern började med en stadshelg fylld av mysiga grillmiddagar med goda vänner och utflykter till havet... Dagarna fram till midsommarafton försvann i vardagsbestyr och planering inför festligheterna.

Midsommarfirandet började redan dagen innan då ett antal vänner kom upp till oss och grillade. Dagen efter var det segling, paddling och båtåkande fram till lunch. Helt underbart och så roligt att se folk som knappt suttit i en jolle segla iväg som om de aldrig gjort annat. Och vädergudarna var med oss denna midsommarafton och bjöd på solsken. 

Efter lite blomsterplockning förflyttade vi hela gänget till ängen där Bosse ledde den traditionella midsommardansen kring stången. Därefter följde midsommarsill vid dukat långbord på altanen, 5-kamp och tårtbuffé. Kvällen fortsatte med hemmagjort twister och midsommarnattsdopp för de modiga. Tack alla som förgyllde midsommaraftonshelgen. Den kommer vi sent glömma.

När alla vänner lämnade huset infann sig ett lugn. Jag har stannat uppe i sommarhuset och bara njutit. Solen har fortsatt att kika fram till min stora glädje. Jag har paddlat på morgonen, läst böcker i solen, lyssnat på sommarpratare och tagit iskalla salta dopp. Avkopplingen är nästintill total, ljuvligt.

Snart väntar min och Jonathans Sverige-road trip som i år går sydvart. Längtar!