2010-11-16

I'm coming home...

Ja, då var det över! Nu har vi oficiellt lämnat Operation Atalanta och Task Force 465 och satt såväl sikte som kurs mot kalla Norden. Och, trots att det känns vansinnigt konstigt, särskilt med tanke på hur otroligt snabbt tiden här nere gått, så känns det ändå rätt skönt någonstans långt inne. För varje våg vi klyver kommer vi nu lite närmare hem.

Missförstå mig rätt; det skall bli underbart att få komma hem. Att få hålla om de jag älskar mest i hela världen, att få äta de där sakerna som bara finns i Sverige, att få ha något civilt på mig från min enorma oanvända garderob (det är småsakerna som räknas). Men, samtidigt har jag levt i tre månader i min egen värld ombord, en värld som är omöjlig för er där hemma att förstå, och det är lite skrämmande att lämna den, det måste jag erkänna.

Innan vi lämnade Afrika, för gott för den här gången, fick vi en välförtjänt (?) ledig dag... Det blev sol, bad, god mat (pizza och after eight-glass!) och framåt kvällen ett besök i Djibouti ville. Det var och är Afrika på riktigt; fattigdom, smuts, slum, desperation, folktäthet i en salig röra. Men, jag hade inte velat vara utan den upplevelsen; det ger perspektiv på min egen tillvaro och mitt eget liv.

Abslutningsvis så har vi synts en del i svensk media det senaste; här kommer ett axplock...
SR: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3601&artikel=4179227
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4179771
YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=S38HbA77cks
FM: http://www.forsvarsmakten.se/sv/Internationella-insatser/Eunavfor--Somalia/

Jag saknar er så mycket, men nu är vi snart hemma. Bara omkring 5400 sjömil kvar...