2014-12-04

Adventstid

Äntligen bryter vi det kompakta mörkret med lite ljus, mysiga glöggkvällar och tid att umgås. Har inga överdrivna förväntningar på julen som kommer, men är ledig tio dagar i sträck vilket känns otroligt lyxigt. Så jag hoppas på en lugn jul, med lagom mycket firande. Jag och Jonathan brukar alltid börja i augusti för att lägga det stora julpusslet som i bästa (eller värsta) fall innehåller ett antal släktkalas, marsipanbak och två familjer i x antal konstellationer. I år är det lite speciellt, då Jonathans mamma är utomlands, men vi skall nog lyckas ta hand om hans pappa. Vart julafton firas är fortfarande inte beslutat, den som lever får se.

Har legat ordentligt på förkant i år, så julklappshögen är i princip färdig, tomtarna fick hoppa upp ifrån sina vrår redan då adventsljusstakarna tog plats i fönstren och glöggen tappades upp för ett par veckor sedan. I övrigt känner jag inga måsten... Längtar efter en "Bullerby-jul" då fokus inte hamnar på julklappsjakt, forcerad matlagning och kalaspussel, utan istället på kvalitetstid med de som betyder något. Vi får väl se hur det går med det, men jag har de bästa intentioner. Blir säkert lite bakat och lagat ändå fram till jul, brukar inte kunna låta bli.

Om inte annat kommer jag vara i god form till tolvslaget! Jag skall hålla ett antal klasser på gymmet i mellandagarna och det kan nog smyga sig in någon tomteluva eller jullåt emellanåt...

Njut av adventstiden, juleljusen och ta hand om varandra!