2007-12-25

Jul, jul, strålande jul...

För mig handlar julen om KÄRLEK. Så enkelt är det... och av det har den här julen varit full.

För en gångs skull lyckades jag undvika all stress och hets som kommer med julen vad gäller gran, pynt, mat och klappar. Istället fokuserade jag på att träffa de jag älskar - fika lite, prata med människor och verkligen njuta av allt det som jag älskar så med julen.

Den riktiga julkänslan infann sig redan runt lucia då jag var på min kusin Linnéas fantastiskt fina luciafirande. Och dagen före dopparedagen, då jag och Jonathan drack glögg och besökte Julstaden på Liseberg, då var julstämningen på topp! Julafton var sådär lugn och mysig med alla ingredienser som behövs. Jag började dagen med en julgudstjänst, åt sedan tomtegröt och bytte julklapp med min älskling. Sedan var det stora släktjulen hemma hos Mormor & Morfar, men små barn och tomtar hör ju verkligen julen till. Och Kalle Anka klockan tre förstås... Jag lyckades också, kanske för första året i rad, med konststycket att bara äta precis lagom mycket julmat - och stod dessutom emot Mormors alla trugningar om ätbarheter resten av kvällen.

På juldagen var det ännu en julbordsmiddag, den här gången med Jonathans familj. Vi spelade ett julklappsspel med tärningar, mitt livs första, och jag fick en svart pirat-plastbadanka, kanske inte det mest användbara med tanke på att Mamma råkat slänga bort vår propp till badkaret
hemma. Men den var väldigt charmig i alla fall...

God Jul, Johanna