2012-01-06

I could get used to this life in luxury..

Efter ett galet nyårsifrande och en småtung nyårsdag med vandring, bio och sushi (mycket oklart hudet blev just så, men det var ju också mycket champagne dagen innan) tog vi vår hyrbil ut mot grönare nejder, "the winelands".

Lummigare, vackrare platser än dalarna där vingårdarna trängs med mysiga caféer och gourmétrestauranger får man leta efter? Vi har bott på tre fantastiskt mysiga ställen; först i Riebeek Kastell, där allt var så shabby chick att Jonathans syster hade fastnat där för alltid; därefter till en farm i Tulbagh, en fantastisk dal med branta bergsmassiv på alla sidor. Där stannade vi två nätter; njöt av otaliga picknickar och cyklade mellan vingårdarna där vi provade vin. Därefter till Franschhoek där vi har bott på "The garden house", hemma hos ett äldre brittiskt par som har skämt bort oss med drinkar, fixat in oss på redan överfulla lyxrestauranger och imorse bjöd på en frukost utan dess like... Livet kan inte bli mycket bättre än vad den senaste veckan har bjudit på.

Nu närmar sig den mörka verkligheten med stormsteg, nej sjumilakliv! Strax skuttar vi in i bilen och sätter av mot Kapstaden, för en sista lyxig restaurangmiddag och ett sista B&B innan planet tar mig bort från sol, värme och Jonathan och hem till kyla, vardag och studier. Det kommer bli bra; bara inte nära på så fantastiskt som detta liv är. Som en amerikan sa tidigare idag "I'm retiring, I don't want to work any more, I just want to stay here in South Africa, forever"...