2010-05-31

Cykel vs Bil

...det är frågan??

Med tanke på den stundande Vätternrundan borde cykeln vara min bästa vän... "Det där med att cykla har ju aldrig varit din grej" vräkte Mor min ur sig igår, och det kanske stämmer. I fredags var det premiär, inte bara för Sex & the City-filmen utan även för Johannas cykelskor. Det gick sådär - på plussidan kan man tillägga att jag överlevde hela vägen hemifrån till Skår och tillbaka, på minussidan kan man tillägga att jag välte två ggr, med cykel och allt. (För er som inte är bekanta med "seriös-cykling" sitter man alltså fastspänd med skorna i tramporna, så faller jag faller cykeln och vice versa) ;)

På lördagen beslutade jag mig för att det där med cykling är överskattat, så jag och Jonathan åkte stan runt med diverse bilkunniga vänner och tittade efter ett lämpligt objekt inför sommaren. Redan tidigare var det bestämt att det fick bli en puttefnaskbil och så blev det. Vi fastnade för en Peugeot 107, som hädanefter går under namnet "Svarta faran".

Nästa dag var det återigen cykeldags, fallfrekvensen har minskat avsevärt; endast ett fall på väg ut till Kärna (vilket ju är avsevärt längre)... Jag kan dock inte riktigt släppa hur roligt och absurt det måste se ut för utomstående i fallögonblicket. Jag får lite Anja Pärsson-vibbar, "Hon åker, hon åker, hon åker, hon faller, hon faller!!!".

Nytt mål; att vara mer vit än blå efter Vätternrundan, i nuläget bär jag nämligen en smurfblå ton på diverse delar av kroppen, men blått var la årets färg??