2014-01-01

Nytt år nya möjligheter....

Vaknar upp till ett nytt år...mer trött av att ha varit vaken tills första morgonbussen kom hem än av spriten tack och lov.

2014!

Vänder och vrider lite på siffrorna, men jo visst känns de bra. Gillar alltid känslan vid tolvslaget, trots att man står och skakar av köld utomhus och skålar in det nya året i något blaskigt bubbel. Känslan av att det nya året är ett oskrivet blad,  kanske rent av en hel roman. Och ingen kan säga om det blir en komedi eller tragedi, men det hör liksom till.

Förra året var, sifferkombinationen till trots, ett fantastiskt år för min del. Bröllopsyra, två härliga weekendresor, avslutade studier, två hemkomna systrar och (nästan) en färdigrenoverad lägenhet. Undrar i mitt stilla sinne hur detta året skall kunna mäta sig, men vad spelar det för roll? Ingen så länge man får vara frisk och nära de man älskar.

Detta året är ju tänkt att bli "projektfritt" för oss. Inget marathon, inget bröllop, inget överdimensionerat renoveringsobjekt. Redan en timme in på det nya året försökte Jonathans kompis Teddy lura in mig på att ett "litet" projekt skulle jag väl ändå behöva. Skulle inte året bli långt och tomt utan ett mål att rikta all energi mot? Ståndaktigt försäkrade jag honom om att så inte är fallet... Det skall bli så skönt att vakna och ta dagen som den kommer. Jag hoppas att vi kommer ha massa tid att äta ute, vara i naturen, läsa böcker, träna, laga mat och bara njuta av de spontana stunder och möten. To be continued.

Nyår är ju också nyårslöftenas högtid. Ofta faller de ju platt någon vecka in på det nya året, men de hör ju ändå till. För egen del har jag två stycken i år... ett kotsiktigt och ett långsiktigt.
1. Ha en sockerfri januari (inte nitisk avläsning av innehållsförteckningar, utan sunt förnuft. Tillsammans med Julia, Fia och Julias pappa)
2. Sluta vara så tidsoptimistisk (väl tilltagna marginaler är min målbild)

Gott nytt år alla fina!