2014-03-14

NĂ¥got att se fram emot...

När vardagen tar över och livet bara känns som jobb och plikter och det vackra vårvädret ersätts med regn och stormvindar, då är det lätt att tappa modet...

Mitt sätt att hantera det på tidigare har varit att hålla mig med projekt.  Läsa en kvällskurs, springa ett maraton, renovera en lägenhet. Tyvärr blir projekten alltför ofta ännu en tyngd som adderas på redan nedtyngda trötta axlar.

Så, vi (läs:jag) gör ett försök på ett projektfritt år. Inga måsten, bara känslostyrda fria spontana val. Min vision var en helt tom kalender, så blev inte resultatet.  Jobbar man som jag oregelbundna timmar, dygnslånga arbetspass och ganska många helger blir kalendern lätt fullklottrad likafullt. Men, det finns en väsentlig skillnad. Det mesta som skrivs in är spontant, känslostyrt och energigivande.

För någon dag sedan planerade jag och Jonathan in de restaurangbesök, hotellnätter och äventyr som så generöst gavs till oss vid bröllopet, för att inte missa att avnjuta de. Vi planerade in för några dagar i sommarstugan och en stockholmshelg i påsk. Guldkorn att se fram emot som kommer göra den här våren till den bästa någonsin...

Drömmen om ett helt oplanerat liv där varje dag är ett oskrivet blad där man följer minsta infall kanske trots allt inte är för mig. En upplanerad, sönderstressad vardag med tusen övermäktiga projekt kanske inte är det heller. En gyllene medelväg med roliga saker att se fram emot, men samtidigt tid för spontana aktiviteter är nog min väg som jag försiktigt tassar fram längs nu. Trevande, men lycklig.