2013-09-26

Viktig

Viktig, en rubrik med dubbel betydelse...

Då jag är en bokälskande nörd är jag en frekvent besökare på mitt lilla lokala bibliotek. Efter att ha hämtat/lämnat veckans planerade bok strosar jag gärna runt en stund. Känner på bokryggarna, bläddrar i någon, läser på baksidan av en annan.

För några veckor sedan upptäckte jag Therese Allvéns bok Viktig. Hon skriver självbiografiskt om sin anorexi, sin vilja att bli frisk för att kunna känna träningsglädje igen och vägen mot att få ett sunt förhållande till sin kropp, mat och träning! Igenkänning, är det som slår mig, för 10 år sedan var jag Therese. Och jag tror kanske inte att jag kan slå mig för bröstet och säga att jag är frisk och sund, för alltid, men för nu.

De höga kraven jag ställer på mig själv, balansgången mellan nyttig och onyttig mat, träningsdosen, motivationsfaktorerna, allt detta är delar som jag fortfarande arbetar med. Kanske ät det ett livslångt projekt, det får framtiden utvisa.

Men just nu mår jag bra, i kropp och själ. Och jag tycker att Therese, och andra tjejer i hennes situation, är modiga som berättar. Det är oerhört viktigt! För mig som varit drabbad, för den som är drabbad och för tjejer och killar i riskzonen. Tack!