2008-01-16

Klädd i blått...

Så var man tillbaka i vardagen... Karlskrona är precis som innan jul; gråmulet, regnigt och blåsigt (alla som någonsin stannat en längre stund i staden vet att vinden här har en unik förmåga att blåsa från precis alla håll samtidigt). Vissa betydande skillnader från höstens verksamhet finns dock.

Mina plutonskamrater blev soldater och förordnade skyddsvakter innan jul, något som jag ännu inte fått uppleva, men trots detta fick jag kvittera ut det marinblåa stället från Förrådet (dock efter ett antal morgonbesök, med utskällningar och anklagelser om stöld av både det ena och det andra). Nu glider vi omkring i blankputsade lågskor, pullover med gradbeteckningar samt den charmiga båtmössan på hjässan.

Anledningen till detta är att vi nu efter jul påbörjat den 15 veckor långa teoretiska utbildningen för att bli Pb Ledsyst. Sjö (enkelt uttryckt sambandsoperatörer). Vad har jag då lärt mig efter snart 2 veckor? Jo, att Försvarsmakten älskar förkortningar lika mycket som vi hatar dem. Det finns en välanvänd förkortning för precis allting - tro mig. Annars peppras vi mest fulla med sekretessbelagd sambandsinformation från gryning till skymning. Underbart för en studieomotiverad själ!!

/ Johanna