2010-11-02

Happy Birthday Me02

Idag firade Me02 sin 1-årsdag... För de som varit med sedan dag 1 var det ett år sedan de mönstrade på HMS Carlskrona. Själv har jag inte så mycket att skryta med; mina 77 dagar ombord är långt ifrån 365. Och trots att jag är ny ombord, känns det ibland som att jag varit här länge, länge men ibland är det som om jag kom igår. Tid är sannerligen något relativt?! Födelsedagen firades sedvanligt med tårta; fast jag fick nöja mig med marsipanen på toppen efter att jag upptäckt att den innehöll ett gött lager nutella. ;)

Annars gjorde min närmaste medarbetare, Paula Banck, en helt otrolig idrottsprestation idag när hon rodde ett marathon på roddmaskinen. Själv överlever jag inte mer än 20 minuter - det kan vara det absolut tråkigaste i hela världen... Paula, jag är stolt över dig, du är fantastisk och jag hade aldrig klarat att göra vad du gjorde.

Igår när jag ringde hem kläckte Jonathan ur sig lite spontant att: "älskling, till våren tänkte jag att du och jag skall äta stenålderskost". Skeptisk är bara förnamnet, kan jag tala om, vi skall nog bli två om det där när jag kommer hem. Det är den där Coltings bok (som skall brännas när jag kommer hem) som har influerat honom. Så nu blir det en vår med endast nötter, bär och kött... Vad hände med söndagsmorgnar med scones eller nybakade frallor, sushi på fredagväll eller en burk B&J till sex & the city boxen efter en tung arbetsdag?? Men, älskling - om det skall bli verklighet förväntar jag mig att du stiger upp halv sex varje morgon och fixar min "ägg & bär-frukost" (eftersom kolhydrater och mejeriprodukter tydligen är bannlysta)... Och innan jag frossat i julbak är det inte tal om att skära ned på några snabba kolhydrater ;)

Jag har faktiskt haft lite hemlängtan de senaste dagarna; längtar efter de små sakerna, men mest efter människor som har en stor plats i mitt hjärta (ni vet vilka ni är). Ibland kan jag bli arg på mig själv, tycka att jag är svag och ynklig för att jag längtar hem. Men, om jag rannsakar mig själv så är jag nog glad innerst inne, att jag har så mycket bra saker hemma som fattas mig, trots att jag har det fantastiskt där jag är.

"and over the dark waters we glide
my heart's growing weary and worn
i'm longing with speed to go by
your savior i'm longing home
longing for home longing for home
my heart is longing for home."
Ralph Stanley