2010-10-26

Kärlek i överflöd

Den senaste månaden har rullat på i en jämn lunk av rutinmässig tjänst. Det har funkat bra; humörmässigt går man lite upp och ner beroende på dagsform, vilket framförallt styrs av hur mycket och hur kvalitativ sömn man lyckats klämma in de senaste dygnen. Men, överlag trivs jag fantastiskt bra. Och tiden rusar på i ett rasande tempo, mer än halva tiden har gått - om ungefär 40 dagar är vi åter på svenskt vatten, vilket känns jättekonstigt. I min värld kom vi nyss hit och började lösa uppgift.

Den senaste veckan har varit fyllt av roliga överraskningar för min del.
Den första inträffade sisådär 6 dagar efter min födelsedag, då Mia fyllde år. Min kära vän Pontus hade bestämt sig för att baka henne en tårta och kom till mig för smakråd. Jag gav honom detta, men spontan som jag är nöjde jag mig inte med det utan skulle förstås pika honom över att jag minsann inte fick någon tårta när jag fyllde år. Pontus, som är för snäll för sitt eget bästa, tog mig på ordet och dagen efter, när vi precis skulle hugga in på Mias tårta kom han plötsligt med ännu en, till mig. Men vackert snirklig text i vit choklad med orden "Grattis, i efterskott, Johanna". Oh, jag blev riktigt rörd (och fick sjukt dåligt samvete över min kommentar dagen innan...). Att han hade varit vaken hela natten och stått och bakat tårta i sisådär 10-12 h hjälpte kanske inte upp mitt dåliga samvete; men lycklig det gjorde han mig.

Och för bara några dagar sedan fick vi ombord ett antal postsäckar från Sverige som har legat någonstans i Afrika och väntat på oss. Vilken lycka, för min del. Jag fick 4 paket och 1 brev; vilka innehöll fantastiskt fina födelesdags- & kärlekshälsningar - blandat med precis allting som jag kunnat tänkas sakna: tuggumin, svenskt godis, kaffe, thé, tidningar, böcker, spel, ballonger och smycken. Allra finast var nog den bok jag fick av Mamma och Pappa, där de (tror nog att det är Mamma som ligger bakom mestadels) har knåpat ihop en bilderbok med vykort och tillhörande text. Oj vad jag skrattade och njöt. Den var helt underbar och obetalbar och den kommer tas fram och läsas om och om igen. Jag blev verkligen lycklig över alla fina födelesdagsgåvor. Ni får mig att känna mig så älskad...

Nu är jag helt i balans. Är dessutom tillbaka efter en välbehövlig ledighet (efter nästan en hel månad till sjöss utan något längre stopp...). För min del blev det två nätter på ett lugnt hotell med lyx för hela slanten. Dykning, solning, badning, träning, god mat och dryck samt några spa-behandlingar. Underbarast var kanske miljöombytet, möjligheten att sova ut tills man vaknade av sig själv (eller solens första strålar) och möjligheten att vara helt själv för en stund. Det är småsaker som man aldrig uppskattar, förrän de tas ifrån en.

"Den högst lyckan i livet är vissheten om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sag; att vara älskad trots att man är som man är" Victor Hugo - Tack för att ni älskar mig...