2008-06-24

Furir i grön basker

Tiden har gått och Göteborgs garnison känns nu som mitt "riktiga" hem...

Första veckorna var lite motiga - HMS Grundsund gick sönder vid första sjöresan och fick åka tillbaka till varvet. Direkt därefter blev vår Chief allvarlig sjuk och nästa veckas sjötid fick också ställas in. Då började jag fundera över vad jag gjorde här? Det är ju åka båt som jag vill...

Nåväl, en del "sjögång" har vi allt fått, vår kära kock Alf från de småländska skogarna blev skogsgrön i ansiktet direkt, men kämpar tappert på med att bereda gudomlig mat åt oss. Vi tillbringade några soliga majdagar ute på Känsö, en militärö i Södra skärgården. Det har varit en hel del tjänstegrensutbildning och jag vet inte hur många gånger jag har förbannat silvertejp och kraschad teknisk utrustning, men det börjar ordna upp sig. Dessutom har vi lagt mycket fokus på skyddstjänst; där vi övat läcktätning, brandsläckning m.m. En del löpning, lite sjölivräddning och sjömaning har vi också hunnit med.

Vi blev tilldelade den gröna baskern vid en kompaniuppställning, som ett förbandstecken och förra veckan blev jag utnämnd till furir, efter 230 dagars tjänstgöring i uniform. Och kanske viktigast av allt - jag har klarat mig igenom milen på en hyfsad tid och erövrat Tigerväggen!!