2014-05-15

Varvet närmar sig...

2 dagar kvar - knappt! Mitt utstuderade träningsupplägg sista veckan tycks ha falerat och jag lider av en ruskig träningsvärk i rumpa och baksida lår. Håller tummar och tår för att den lägger sig, annars blir det tungt!

Var på nummerlappsuthämtningen idag, skönt att vara ute i god tid. Fyndade lite träningskläder, några cashew/goji-bars, provdrack olika rödbetsjuicer och tävlade om resor och startplatser i lopp.

Två tydliga trender kunde utläsas: KOMPRESSION och RÖDBETA. Hälften av alla montrar sålde kompressionsstrumpor, de mer avancerade hela outfits. Är osäker på om jag springer så mycket och så seriöst att det gör någon skillnad? Och rödbetskoncentrat skall man tydligen ha druckit en sisådär 10 liter av inför loppet, gissar att det är lite sent att börja knapra nu?

Nej, jag laddar som vanligt med lite extra vatten och normal kost! Väderprognosen säger sol och värme så kanhända får vi se en Johanna i shorts första gången någonsin i tävlingssammanhang. Ännu viktigare är att frysen är ladda med en pint Ben&Jerrys för att motivera mig när det är motigt uppför Avenyn! Om jag springer på drömtiden 1.49.47 kanske jag dessutom vinner en resa till Fuertuventura, men målet är mycket lägre ställt.

Hoppas på en folkfest där alla goa, glada Göteborgare sluter upp! Min fina kusin kommer heja med sitt cheerleading-lag, min moster, mina svärföräldrar och min man har också lovat att dyka upp (åtminstone om solen skiner).

Så håll tummarna för mig på lördag! Min start går 13.28 och startnr är 12384.