2012-01-22

Moderna filosofer

Detta är en hyllning till Karl Pilkington, mannen som har fått mig att ändra på mitt sätt att se vissa saker i livet, och som får mig att kikna av skratt hemma i fåtöljen (och det är också viktigt...)
Att ha en blogg, är numera snarare regel än undantag, åtminstone för sådana som jag, som anser att de har ett behov av att skriva, ett behov av att lufta och dryfta tankar. För min del är skrivandet en väg att bli av med allt uppdämt, en form av detox för att rensa sinne och själ. Dessvärre blir det nästan så att man bara skriver när man mest av allt behöver det; för att livet är såsom oftast, tungt, jobbigt, stressigt eller helt underbart. Skall det vara så?
I veckan träffade jag min kära vän Paula och vi kom att prata om det här med hur man ser på livet och sin omvärld och annat djupt. Vi ramlade in på Karl Pilkington, mannen, myten, legeden, som är "idioten" som blir utskickad på resor som en annan hade dödat för att få åka på och är bitter, cynisk, motsträvig och underbart underhållande. Vi kom fram till att det är skamligt att Karl benämns som idiot; i själva verket är han ett geni. Kanske vår tids främsta nutidsfilosof. Hans cyniska reflektioner är oftast klockrena, han vågar sätta fingret på det alla andra bara vågar tänka. Här bjuder jag på några exempel (för oinvigda och övriga som behöver lite livsvisdom).

"I look at life like a big book and sometimes you get half way through it and go 'Even though I've been enjoying it, I've had enough. Give us another book'"


"They say travel broadens the mind. I don't think it does....It buggers it up!"


"You can only talk rubbish if you're aware of knowledge"