2010-08-24

1 week done 15 to go...

"Tiden går fort då man har roligt!" - eller då man har mycket att göra... I vårt fall är det snarare det senare som spelar in, men självklart har vi roligt emellanåt.

Första dagarna präglades av kaos - otroligt mycket nytt, mängder av intryck och lärdomar. Det snurrade rejält i skallen efter ett tag och jag började så smått tvivla på min egen kapacitet. Kanhända är jag en storlek för liten för uppgiften?!

Nu har det gått någon vecka och det mesta har klarnat. Jag hittar i stort på fartyget, har kommit in i stående rutiner och skapat mina egna. Rutiner låter torrt och tråkigt, men när man som vi, är långt borta från nära och kära, blir det en livlina. Morgonpromenader på däck, ett kort telefonsamtal hem innan man går och lägger sig - det är de små sakerna som blir viktiga, som blir tryggheten i tumultet.

Dessutom har jag fått komma av fartyget ett par gånger. Först fick vi möjlighet att åka iväg till den franska basen och springa innan frukost. Jag avverkade 7,1 km i 35 gradig-värme och var väl värd min frukost efteråt. Bäst av allt var dock igår då mitt vaktkvarter fick hela eftermiddagen och kvällen ledigt. Vi åkte till Djiboutis finaste hotell, betalade några hundralappar för att få tillgång till poolområdet där vi solade och badade. Det var fantastiskt skönt!! Innan läggdags kollade vi på Black Hawk Down och jag är väldigt tacksam över att jag befinner mig på en Utlandsmission till sjöss utanför Somalia och inte landgrupperad i Mogadishu...

Imorse vaknade jag som en ny människa, utvilad efter 8 h sömn - för första gången sedan vi kom ombord!!