2011-07-15

Hemma på vår gata i stan...

Senaste månaderna har det varit kaos hemma på vår gata i stan. Varför nu detta, kan man fråga sig? Jo, någon snäll överambitiös landskapsarkitekt har beslutat att dekorera om gården.

Det slitna blå bollplanket som tidigare prytt gården revs bort och har nu, efter månader av fridstörande jobb (som dessutom dammade ned mina nyputsade fönster, så vi än en gång inte kan se om det är mulet eller ej ute) har det ersatts av en konstgräsplätt. Ja, ni läste rätt; ingen fotbollsplan utan bara en oäkta gräsplätt. Dessvärre hindrar detta inte områdets sisådär hundra smått skräniga ungar i alla möjliga åldrar (missförstå mig rätt, jag älskar barn, bara inte dygnet runt skrikandes precis utanför mitt fönster) att älska denna plats.

Och då ställer man sig ju nästa fråga; vad gör man på en sådan plätt?? Svaret är "Wrestling". För oss som är födda på 80-talet, eller ännu tidigare (och lekte pantgömme eller spelade boll när vi växte upp) kommer här en förklaring: Man delar in sig i par (gärna liten mot stor), hittar en tom plats, säger 1-2-3-Wrestling och sedan brottas man tills den ena börjar gråta, skrika eller på annat vis visa sitt missnöje. Underbart!

Och till på köpet, en bit bort har samma landskapsarkitekt satt en zebra, en snigel och en orm mitt på gräsmattan. Jag kan inte hjälpa att tänka att det var bättre förr...