2010-10-13

Födelsedag ombord...

Ja, så var man ännu ett år äldre... "Hur känns det?" Precis som förut, ja faktiskt ingen skillnad alls...

Dock vart det lite av en annorlunda födelsedag; det var inget stort släktkalas med tårta och paket. Däremot var det öppet hav och strålande vackert väder med solsken och ljumma vindar. Jag skänkte en tanke och den födelsedagskram till Morfar, som jag alltid tidigare haft äran att få fira tillsammans med tills förra året då han plötsligt rycktes bort från oss. Trots att ingenting var som det brukade, eller som förr så var det fint.

Jag har nog sällan känt mig så älskad och omtyckt. Ombord fick jag kramar och lyckönskningar hela dagen igenom. En liten födelsedagssång sjöngs i det tysta vid frukostbordet och på kvällsvakten fick jag en muffins med ett litet piratsvärdsljus i och en överraskningspresent i form av en kexchoklad. Syrran hade redan innan skickat med ett paket med lite svenskt godis, så nu klarar jag mig nog hela vägen fram till jul. Allt detta fick mig att inse, som så många gånger förr, att det är tanken som räknas.

På facebook och mailen rullade det in födelsedagshälsningar fyllda med kärlek och värme hela dagen (konstigt nog var de flesta faktiskt från nära vänner och människor som jag bryr mig mycket om). Tack så hemskt mycket, det betyder mer än vad ni någonsin kan förstå! Det gjorde min dag till en fantastisk födelsedag, trots att den var olik de 22 jag firat tidigare.

Kärlek, Johanna