2008-07-16

Sommar, sommar, sommar

Så var det äntligen sommar, och t.o.m. en militär får några veckors ledighet (4½ för att vara exakt så jag klagar inte direkt...)

Man kan sammanfatta de sista veckorna med några ord på bokstaven S.

Shopping = något jag inte kunnat unna mig på länge... Lite extra pengar på kontot och vips förvandlades jag till lite av en shop á holic. Det mesta var dock saker som behövdes, men två par skor som kanske inte var planerade (men ack så nödvändiga) slank också med. ;)

Stepp-läger = En veckas steppande med klapprande skor, trött hjärna och ömmande fötter. Så påbörjade jag sommarens ledighet på ett dansläger i Herräng, några mil norr om Norrtälje. En underbar vecka i dansens tecken, där det enda som störde lugnet var swingmusiken och knotten.

Stockholmsweekend = Sveriges sköna huvudstad fick ett besök på vägen tillbaka till Göteborg. Jag passade på att stanna över helgen, träffade Jonathan och Wilhelm Thams övriga besättning på lördagskvällen. På söndagen besökte jag och systern Armémuseét där vi förkovrade oss i militärhistoria och njöt sedan av fantastisk mat i det natursköna Rosendal på Djurgården.

Storstädning = Veckan som följde handlade om jobb, men inte vilket jobb som helst. Jag fick äran (?) att jobba för Pappa med att flytta hans kontor på jobbet. Det var inget litet projekt, ett helt rum fyllt från golv till tak med 15 års osorterade papper. Till allas stora förvåning var rummet röjt och allt uppflyttat på fredag eftermiddag; mirakel sker fortfarande...

Slottskogsvallen = Sommarkonsert med Winnerbäck - kan det bli bättre?? Nej, den här gången tror jag inte det. Konserten var helt fantastisk, Lasse har aldrig varit bättre, det var sagolikt.

Skåne = Äntligen tog jag mig tid att åka till Lund och min käraste vän Annelie. Vi hade fantastiskt mysigt, med Sex and the city-marathon, simning, stadsvandring med besök i Domkyrkan, utekväll med biljard och restaurangbesök. Lyxigt värre!!

Ströget = Annelie och jag gjorde en dagstur utomlands, till det exotiska Köpenhamn. Där fyndade jag två (absolut nödvändiga) fantastiskt vackra klänningar. Vi drack kaffe, åt glass, fotograferade vakterna vid slottet och njöt av den där känslan av att vara utomlands, haha!

Stefan Andersson = Lisa gjorde mig sällskap ut till Onsala för ännu en konsertupplevelse. God mat, vin och skönsång - ibland är livet bättre än bra.

Saknad = Det enda som fattas mig är pojkvännen. Har knappt sett honom sedan midsommar, då han jobbat eller varit utomlands, och nog för att friheten är skön, bli saknaden enorm i längden. Men allting har sin tid - kanske får även jag och Jonathan mycket tid för varandra någon gång.

/ Johanna