2010-03-03

Snö, längdåkning och lunginflammation

Man skall inte klaga, jag vet... Men varför, varför finns Murphy's lag??

Som några kanske vet blev år 2010 utsett till året då jag skulle genomföra en klassiker. Tanken fanns på att inte gå "all in", dvs. nöja sig med halv-klassikern eller kanske tjej-klassikern. Men, så tänkte jag - om jag gör hälften och tycker att det är jobbigt, då kommer jag nog aldrig göra den riktiga, och vem vill inte genomföra "den stora utmaningen".

Sagt och gjort - jag övertygade pojkvännen att i år var året som En svensk klassiker skulle genomföras, mest av egoistiska skäl - man vill ju inte träna i veckor och släpa sig genom nio mil på skidor - helt själv! Att vara sambo med en Idrottsgeneral har sina fördelar - däribland att en sådan sällan backar för fysiska utmaningar. Tack och lov!

Till på köpet fick vi seklets bästa vinter, med mer snö i Västsverige än jag upplevt någonsin tidigare under mitt drygt 20-åriga liv. Mina gamla längdskidor (läs: Farmors vallningsfria gamla längdskidor) gick i bitar dagen före julafton, men det avhjälptes i Mellandagarna. Dessutom införskaffades en superutrustning, med specialhandskar och kläder i funktionsmateriel och varje helg vart vigd åt längdåkning; vi tog t.o.m. en teknikkurs för legenden Erki uppe i Skatås.

Jag provtryckte kapaciteten på en militärtävling med jobbet, genom att vinna Försvarsmaktsmästerskapet Reg Syd i längdskidor, på en kanontid! Uppladdningen var perfekt!

Men, så var det ju Murphy och hans lag; 2 veckor före start hamnade jag (på Alla hjärtans dag till på köpet) på Sjukhuset med en rejäl lunginflammation. Inget Vasalopp, inte ens en Vasaloppsstafett blev resultatet... Så, nu blir det till att ladda om inför 2011 - riktigt surt!

Förlåt Jonathan! - men i efterhand, så här några dagar efteråt är du nog rätt nöjd att du genomförde loppet, med bravur och en kanontid till på köpet!

/ Johanna