2011-07-26

KAOS

Ja, så känns det; mitt i flytten... Alla har väl varit där någon gång? 3 dagar kvar; miljarder högar av prylar högt och lågt som balanserar på hundratals väskor, kartonger och lådor. Och mitt i detta kaos (ja, så vill jag benämna det) så skall det bakas, tvättas, städas och framförallt (vilket lätt glöms bort) levas.
Jonathan har blivit min ständiga broms då jag huvudstupa velat kasta mig in i nya projekt innan de tidigare är slutförda, eller när klockan för längesedan passerat läggdags. Tack!

Som den ordnörd jag är började jag fundera på ordet KAOS och vad det egentligen betyder; lyssna på det här: Kaos har att göra med oförutsägbarhet och härstammar från ett grekiskt ord med betydelsen "rymd", men som pga. missförstånd fick känneteckna "oordning". Om man ser ur ett naturvetenskapligt perspektiv är kaos i själva verket en benämning på en särskild typ av ordning där en liten förändring kan orsaka en drastisk förändring i ett senare skede. I samband med dessa efterforskningar på wikipedia hittade jag kanske det ord jag egentligen letade efter; kaordisk - vilket betyder en harmoniserande kombination av kaos och ordning... Ja; just nu är mitt liv lagom kaordiskt :)