2012-01-31

Drömmar och livsmål..

Var på en fantastiskt inspirerande föreläsning idag, då triathleten Pasi Salonen, bjöd på livsvisdom. Paula, som jag gick med, sa efteråt: "Han sa ju inget revolutionerande, som man inte visste sedan tidigare, men ändå är det så klockrent. Det är så enkelt, man måste bara få höra det ibland, bli lite påmind". Och visst är det så, vansinnigt enkelt. Man vet mycket väl hur man skall äta, träna, sova, ändå gör man det inte.

Pasi frågade oss om våra livsmål, vår stora dröm för våra liv - och jag fick black out. Efter min svenska klassiker har det blivit ett vakuum vad gäller stora drömmar och mål i livet - trodde jag. Det var först sådär trettio minuter senare (då han hade pratat vidare om livsdrömmar och vridit och vänt på begreppet en smula), som det ramlade över mig att jag just nu håller på med resan mot det som varit det viktigaste i mitt liv i många år, som har styrt över vad jag valt att göra med och av mitt liv sedan studenten - att bli kustbevakare. Precis som Paula sa, så behövde jag bara bli påmind om vad mitt livsmål är, vad jag lagt ned min själ och mitt hjärta i, och planerar att göra länge, länge framöver.

Sedan avslutade han med att visa filmen om den ultimata uppoffringen som en far en gång gjorde för sin son, och det var så stort att jag började gråta i föreläsningssalen (inte alls blödigt). Men är det något som är inspirerande, som får en att våga drömma om det omöjliga och tro på att ingenting är omöjligt, så är det väl just sådant.

Dream on boys and girls - I WILL!!