2010-09-12

All day & night long...

Sista dagarna har varit mycket mycket intensiva... Det känns som att man är igång och jobbar konstant; även fast det nog inte är sanningen om man rannsakar sig själv (men det är ju lite skillnad att jobba långa dagar och nätter 7 dagar/vecka..). Hela gänget som skall arbeta ombord är tillbaka efter sin ledighet så nu skall vi övas och svetsas samman så att vi kan lösa vår skarpa uppgift under hösten. Senaste dagarna har jag inte hunnit med att sakna er därhemma ens.

Skall jag vara helt ärlig var det jättejobbigt med "nykomlingarna"; vi hade ju hunnit bli ett sammansvetsat gäng under de veckor vi varit ombord och plötsligt kom kanske ett 70-tal nya; som i själva verket är de som är erfarna. Lite "Vi mot Dem"-känsla infann sig första dygnet. Jag var egentligen bara glad över att min jobbarkompis Kim kom ned, för honom har jag saknat lite... Men nu har det luckrats upp och börjar kännas bra igen.

Dessutom har jag flyttat två gånger; först hamnade jag i en liten hytt tillsammans med 3 kockar, men det var ganska olämpligt med tanke på att jag inte alls jobbade samma tider som dem. Lagom till att jag hade packat in mig, bäddat och satt upp foton och kusinteckningar vid bingen var det dags att flytta igen. Nu bor jag långt för ut; så det gungar och lever en del (kan nog bli en del sjösjuka innan vi når Sverige) men jag bor i en större hytt med två kanonkillar på samma vakt. Kunde inte varit bättre!

/Johanna ;)