2013-02-14

Alla hjärtans dag

Så långt tillbaka som ka jag kan minnas har jag avfärdat alla hjärtans dag som kommersiellt dravel. En dag skapad av och för de som vill tjäna pengar. En dag som ska ge alla som är tillsammans med någon dåligt samvete om man inte länsar lönekontot för att köpa svindyra snittblommor och som gör alla ensamma ännu ensammare.

Men, något har förändrats. Och egentligen grundar det sig inte i det faktum att jag inte längre är singel. Nej, det grundar sig i en tanke om att livet går så oändligt fort och att vi oftast inte prioriterar våra nära och kära i tillräcklig utsträckning. Jag gillar plötsligt tanken på en dag om året då vi tar oss tid för de som står oss närmst. Då man som hustru får en ros av sin man sedan 20 år tillbaks, då man påminns om hur mycket man älskar den man valt att dela sin vardag med. För det handlar inte om pengar, det handlar om en kärleksyttring. En gest som säger jag älskar dig. Om att ge varandra lite tid tillsammans.. och jag tror att det lka gärna kan rikta sig till en vän som till en älskare...

I år har jag ynnesten att få fira kvällen med min fästman, hemma i vårt gemensamma renoveringskaos. Och det spelar mig ingen roll om det blir hämtpizza i sängen, så länge vi sitter där tillsammans.