2016-04-28

Stugägare

För ganska exakt ett år sedan förverkligade vi vår dröm och köpte en liten stuga. Jag älskar stadens liv, rörelse och puls. Jag älskar närheten, utbudet, strömmen av människor. Samtidigt har jag känt en stor saknad efter stillhet, närhet till hav och skog, tystnad...

Stugan som nu är vår (får fortfarande nypa mig i armen varendaste gång vi kliver över tröskeln) blev lite större, dyrare och nyare än ursprungsplanen, men vi trivs fantastiskt bra och vi älskar den och området den ligger i.

Någon form av hybris fick oss dessutom att odla lite förra året, vi fick en del potatis och oändligt mycket mynta. Men, jag fick också chansen att förverkliga min dröm om att ha en kökssoffa. Ett bättre begagnat bord med tillhörande kökssoffa har vi lagt sommaren på att slipa och fixa upp. Är så nöjda med resultatet. Fick även ärva en gammal gulnad furuskänk av min mormor som efter många strykningar vit färg blev fantastisk..

Sommarens projekt med huset är att tvätta och måla, vilket vi hoppas skall gå i lås. Det är bara den där vattenslangslösningen på utsidan som skall fixas, vilket inte helt känns som ett lekmannajobb. Men, den som lever får se... Ser fram emot en sommar med vindsurfing, paddling, bärplockning sol och salta bad.


No comments: